Creștinii să fie oglinda lui Hristos

Creștinii trebuie să fie oglinda lui Hristos. Iisus Hristos este Soarele cel prealuminat, noi: doar niște oglinzi. Dacă e curată oglinda, Hristos se vede limpede. Dacă nu e curată, e dificil să deslușești ce se proiectează. Nu suntem mai mult decât niște reflectoare, dar care Îl reflectă pe Dumnezeu. Omul curat la suflet, e bucuria Domnului și bucuria celuilalt.

Omul cu Dumnezeu în suflet Îl dăruiește pe Dumnezeul Luminii și al bucuriei prin cuvinte, prin fapte și prin tăcere rugătoare. Privirea lui e blândă, profundă și fața luminoasă. Chipul e smerit, dar mintea e limpede și trează, ca un izvor care se pleacă spre pământ, dar nu încetează de a curge și de a dărui bucurie.

În caz contrat, oamenii devin purtători de duh rău. Atunci, sub influența diavolului, omul face toate relele, pentru el și pentru cei din jurul lui. Omul cu diavol, face lucrările diavolului: orgoliu, egoism, furt, mânie, ceartă, minciună, fățărnicie, răutate, crimă, asuprire, indiferență, lene, ș.a.m.d.

Învățăturile, poruncile și viața lui Iisus Hristos sunt redate cu claritate și exactitudine în Sfânta Evanghelie și în Noul Testament. Aceste cărți sunt modelul de viață al creștinilor. Ele ne arată comportamentul de zi cu zi al fiecărui om, pentru pacea sufletească personală și pentru binele întregii lumi.

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns