În viață există un singur echilibru: credința!

În viața aceasta există doar un singur echilibru sau dezechilibru: credința în Dumnezeu sau necredința!

Celui care are credință toate îi sunt posibile, iar celui necredincios și succesul îl ocolește. Chiar celui depărtat de Dumnezeu, o credință în ceea ce face și iubește, îi dăruiește putere.

Credința adevărată, legată de Proniator, aduce împlinirea cererilor, liniște deplină, predare în Voia lui Dumnezeu, bucuria nădejdii împlinite, vindecare și pace!

Necredința, ca fapt al îndepărtării de Dumnezeu, aduce frica, ura, răutatea, tulburarea, cîrtirea, invidia, pizma, mîndria, eșecul, boala și multe alte rele. Necredința este un izvor de patimi și păcate, de slăbiciuni și porniri rele. Celui care are credință – îi este de ajutor și cel fără credință se afundă în adînc!

Ne lovim de multe ori în lucruri banale, cotidiene, de insucces și nereușită. La prima vedere, acțiunile cu scopurile lor, ni se par a fi bune și de folos, dar căutând mai profund, vom descoperi cauza eșecului: o doză mai mare sau mică de necredință! Această necredință, ca fiică a egoismului, este un cariu care ne roade faptele bune. Ea este ca o ceață care ne determină să ne grăbim a lua decizii greșite! În același timp, dacă am avea credință și predare totală în Voia și în Înțelepciunea Proniatoare a lui Dumnezeu, nu am greși și chiar cel mai mare rău, ni se poate face pricină de binecuvîntare!

În mintea omului, credința aduce un adevărat echilibru! Ea oferă răspunsuri la cele mai profunde întrebări și tot ea ,,le face posibile pe cele imposibile”. Credința lucrează în locul omului! Credința împletită cu rugăciune și smerenie, este cel mai mare dar pe care omul îi poate dărui lui Dumnezeu și prin ele, deasemenea, primește de la Dumnezeu, cel mai mare dar: Harul, Izvorul Vieții!

Omul dorește un bine; muncește pentru el, se roagă și acolo unde el nu reușește, Dumnezeu pună mîna Sa și desăvârșește lucrarea!

Să luăm aminte dragi cititori, credința este legată și de răbdare! Trebuie sa aștepți în pace că sa vezi lucrarea ei. Adaugă rugăciune pentru a înlocui deznădejdea! Adaugă smerenie pentru a nu cădea în mîndrie pierzătoare!

Viața omului cu succesul ei, stă pe un cîntar, pe brațul drept este credința, iar pe brațul stâng stă necredința! Acest cîntar se află în inima omului, acolo unde se dă cea mai mare luptă.

Să spunem cît mai des: ,,Cred Doamne, ajută necredinței mele!”

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns