Este mai importantă starea de a crea decît putința, puterea de a crea. Comentariu la gindul zilei

Comentariu la gindul zilei

Este mai importantă starea de a crea decît putința, puterea de a crea

Fiecare om are un dar de la Dumnezeu. Talantul său este în interior. Oamenii geniali sunt cei care și-au descoperit acest talent, și l-au înmulțit prin lucrările devenite opere.

Or fiecare, este chemat să devină genial, să lese ceva omenirii, lumii. Pentru fiecare lumea poate avea înțeles aparte. Pentru un proaspăt îndrăgostit, iubita este lumea lui. Pentru o mămică tînără copilul este lumea ei. Pentru părinți, copii sunt lumea lor, iar în lumea copiilor neapărat trebuie să fie părinții. Pentru un poet, poezia este lumea lui iar pentru un profesor copii sunt lumea lui. Pentru un creștin Dumnezeu este lumea lui, Dumnezeu este Iubire, deci Iubirea este lumea lui !

Am observat că fiecare persoană, fiecare personalitate, este mai creativă în mediul său. Cînd persoana se simte în biotopul său se activează o mulțime de funcții intelectuale. Omul se simte liber… Această libertate pe care o simte un om, îi dă o impresie de independență, dispare frica așteptării, iar omul care nu așteaptă nimic poate să devină fericit.

Fiecare își clădește această stare de libertate în mod diferit. La cineva apare odată cu cunoașterea aprofundată, la cineva din mîndrie, la alții din un arsenal de putere, putere superioară comparativă sau o putere conducătoare, iar la oamenii curați cu inima, această stare vine de la Dumnezeu.

E minunat să te simți liber! Deseori urcușul acesta durează o viață…

Poezia, rugăciunea, tablourile mărețe, au apărut în liniște.. în o liniște fizică care cucerea autorul sau o liniște sufletească a autorului care domina materia.

Toți putem să creăm. Dar toți trebuie să muncim pentru acumulare de cunoștințe, pentru cunoașterea și stăpînirea sinelui, pentru acumularea păcii în suflet. Fiecare trebuie să-și zidească aura lui. Singur îți alegi criteriile și modurile. Singur muncești. Singur creezi.

Cred ca așa este …

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns