Cît de tare să-L iubim pe Dumezeu?

Ce înseamnă ,,să-L iubești pe Dumnezeu din toată inima, din tot cugetul, din tot sufletul și cu toată puterea ta?” Asta înseamnă, dragi cititori, că trebuie să-L iubim pe Dumnezeu, atît de mult, încît să nu mai rămână loc pentru a iubi pe altcineva sau ceva mai mult decât pe Dumnezeu; atît de puternic încît nu mai avem dragoste pentru altceva decât numai pentru Domnul! Trebuie să-l iubim pe Dumnezeu din adîncurile inimii, cu tot sufletul, cu întreaga ființă, astfel ca să nu mai putem iubi un alt Dumnezeu!

Numai în o astfel de dragoste, vom avea adevărată fericire, desăvârșită pace cu noi înșine, cu lumea și cu Universul. Nu vom mai avea frică, teamă, deznădejde sau tristețe, deoarece Domnul Dumnezeu va fi în inima noastră, asemeni unui vînt cald de primăvară, care alungînd gerul, dă viață frumuseții florilor !

Ajută-mă și învață-mă Doamne să te iubesc  cu adevărat !

Mare lucru este dragoste de Dumnezeu! Orice suflet îl iubește pe Dumnezeu! Dar nu toate sufletele pot izvorî această dragoste față de Cel care le-a zidit! Izvorul inimii este blocat și dragostea nu poate să țîșnească afară! Trebuie să învățăm și să încercăm, să lăsăm măcar o mică gaură de ieșire, prin care să poată țîrîi dragostea din inimă!

Aș putea asemăna în acest contex, dragostea, cu un zmeu de hîrtie, care s-a blocat între frunzele unui copac. Mai suflă cîte un vînt și îl ridică puțin. Apoi suflă un vînt prielnic, statornic, prietenos și zmeul se avîntă în azuriul văzduhului!

Dragostea de Dumnezeu nu va lăsa niciodată să faci, nici cel mai mic rău, nici celei mai mici făpturi! Dragostea de Dumnezeu te va învăța să iubești cu adevărat!

A-L iubi pe Dumnezeu înseamnă să asculți de El, iar porunca lui aceasta este: ,,Să iubești pe Domnul Dumnezeul Tău din toată inima ta și pe pe orice om de lîngă tine ca pe tine însuți”. Nu este vorba de egoism, dar este vorba de puterea uimitoare de a iubi lumea și această putere, o capeți numai în dragoste lui Dumnezeu!

Lăsați dragi cititori, să sufle vîntul rugăciunii, al nădejdii și al faptelor bune în inima Dvs și ea se va simți liberă și presiunea acestui vînt, nu va  apăsa ci o va ridica în sus, spre Libertate, spre Dumnezeu!

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns