Cînd nu știi ce să alegi sau să faci: închipuie-ți ce sfat i-ai da prietenului tău!

De multe ori suntem în situații în care trebuie să alegi sau chiar în situații în care nu știi ce trebuie să faci. Cel mai greu îți vine deoarece îți apar în minte mai multe soluții care s-ar părea că sunt pe același cîntar. Poate ești în nesiguranță și nu știi ce să faci mai departe sau poate chiar nu ai nici o ideie. Poate ai o greutate pe suflet și aștepți o mîngîere.

În acest caz vă recomand un truc foarte util.

Cînd nu știi ce să alegi sau ce să faci: închipuie-ți ce sfat i-ai da prietenului tău! Gîndește-te la prietenul cel mai bun al tău, pe care îl stimezi mult, nu îl invidiezi, îl iubești, îi vrei doar binele și te bucuri de fiecare reușită a lui. I-a problema ta și în formă de răspuns prietenului, oferă sfaturi cu detalii, cu amănunte, cu argumente. Fă aceasta în liniște și singur, mai ales dacă situația necesită soluție urgentă.

Identifică problema, pune-ți întrebarea și oferă răspuns.

Este foarte probabil, ca în acest caz, să se pornească o mulțime de idei. Inima și creierul tău se vor trezi ca dintr-un somn și vor oferi sfaturi bune. Îți va fi rușine să dai prietenului tău cel mai bun un sfat rău sa să spui că nu știi; te vei strădui și vei găsi măcar cea mai mică soluție bună.

Gîndurile tale repede vor fi analizate prin prisma viitorului și vor demasca succesul și rușinea eventuală. Soluțiile se vor lega inconștient de bine, de frumos, de virtute. Astfel vei putea să alegi mai ușor și mai corect. 

Nu aștepta, nu lăsa problema ta să te macine, aplică sfatul chiar acum.

Gînduri bune tuturor!

Preot Boian Nicolai

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns