Cerând rugăciunea Bisericii să ne rugăm și noi

Vin oameni la biserică, la preot, cu probleme mari, sau altele mai mici. Desigur vin pentru a cere rugăciune și ajutorul Domnului. Și, spre mare mirare, când sunt întrebați, ,,Dar Dvs faceți acasă o rugăciune?”, ei răspund că nu se roagă! 

Dragi prieteni, e foarte important și necesar să fii pomenit la sfintele slujbe, dar e la fel de bineplăcut Domnului și folositor, ca și tu, personal, să înalți gândul tău la Dumnezeu, cât îți este disponibilă inima! Doar așa, rugăciunea capătă putere mare, cererea se împlinește, viața se schimbă spre bine și sufletul se vindecă! 

Biserica se roagă pentru tine și tu în acest timp trebuie să te abții de la păcate, să faci milostenie și cererea ta se va împlini numaidecât. ,,Un ajutor mai bun decât rugăciunea lui Iisus nu vei găsi în toată viața ta, fiindcă rugăciunea este chemarea și folosirea numelui lui Iisus, care îți dă energia, lucrarea Lui.” (Arhimandrit Emilianos Simonopetritul)

Mulți sunt indiferenți față de rugăciunea personală și cred în mod greșit că dacă s-au scris la sfânta proscomedie la biserică este de ajuns. Slujitorii te pomenesc la Sfânta Liturghie – cea mai înaltă formă de rugăciune pe care omul poate să o aducă lui Dumnezeu – dar să luam aminte un moment foarte important și necesar: tu, de asemenea trebuie să fii prezent la Sfânta Liturghie. Dumnezeu  dăruiește darurile Sale și tu trebuie să fii prezent în Biserică să le primești. În acest fel ești într-un cuget cu Biserica, Care se roagă pentru binele tău.

Rugăciunea Bisericii noastre ortodoxe nu este strictă contabilitate de împlinire a cererilor, dar ea mereu are ca scop binele desăvârșit al omului. Lucrarea noastră cea mai bună este de a fi mereu sub Voia Domnului.

Dacă Biserica se roagă pentru binele tău, iar tu în acest timp faci răul mai departe: ești desfrânat, viclean, ucigaș, furi, oare ce va face Dumnezeu?

Dragi prieteni, să căutăm a fi pomeniți la Sfintele Liturghii. Aceasta este esențial. Dar să fim în comuniune cu Dumnezeu pentru a primi darurile pe care El ni le trimite.

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns