Cearta în lume vine din certurile în familie

Cearta în lume vine din certurile în familie. Neînțelegerile între mama și tata aduce ceartă între frați și surori. Mânia între frați naște răzbunări, războaie, răutate. Bucuria în societate vine când este bine acasă. Familiile pline de educație și pace formează o societate sănătoasă. Mânia aduce ceartă. Egoismul mereu este nemulțumit. Lipsa de răbdare alungă pacea. Fără pace nu există Har. Fără Har, nu există dragoste adevărată nici în familie, nici în lume. Pacea în lume izvorăște din pacea fiecărei familii.

Oamenii îndepărtați de Dumnezeu nu pot iubi curat, adevărat, complet. Ei nu pot ierta. Ei nu se pot jertfi pentru binele celuilalt. Educația fără Evanghelie nu este trainică. Iubirea evanghelică cuprinde toate virtuțile: răbdarea, cumpătarea, înțelegerea, respectul, ajutorul, mila, iertarea, rugăciunea, înțelepciunea, armonia, dreapta socoteală, bucuria. De aceea spunem că fără Dumnezeu nu putem iubi, nici în familie, nici în societate.

Dragi tineri, dragi soți, dragi părinți, formați, construiți și creșteți familii puternice, unite. Investiți în copii dragoste corectă, adevărată și completă. Dăruiți copiilor educație corectă, adevărată și completă. Educația întru credință dumnezeiască este salvarea noastră, a tuturor.

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns