Biserica se roagă pentru Dvs

Dragi prieteni, dacă eu, un preot păcătos și mic, am dragoste față de Dvs și mă rog, așa cum pot, în Sfînta și scumpa Biserică, sunt sigur că toți arhiereii, preoții, călugării, se roagă mai cu râvnă, post și dragoste mai multă: pentru Dvs! Sunt sigur că există sfinți printre noi! În biserici, în case, în sate, în orașe, în mănăstiri, în pustietăți! 

În plină pandemie, doresc să vă transmit gândul că totul o să fie bine, dacă vom fi cât mai aproape de Domnul! Să avem nădejde în Dumnezeu! Să aducem pocăință. ,,Că nu va lăsa Domnul toiagul păcătoşilor peste soarta drepţilor, ca să nu-şi întindă drepţii întru fărădelegi mâinile lor”. (Psalmul 124, 3)

Dragilor, nimic nu se întâmplă fără Voia sau îngăduință lui Dumnezeu! Toate se vindecă și se pot transforma în binecuvântare – de Sus. Pronia dumnezeiască ne poartă de grijă. Se vor întâmpla toate conform planului dumnezeiesc. La timpul rânduit de Dumnezeu. Timpul e mâna Domnului și Mila în același timp. ,,Când îţi pui nădejdea în Dumnezeu, toate le rabzi, fiindcă ştii că Dumnezeu are planul Lui şi nu te va lăsa”, spune starețul Gherman Stavrovouniotul.

Nu se va întâmpla niciodată nimic fără știința lui Dumnezeu. Deci, dacă toate sunt cu știința Domnului, de ce eu ar trebui să port asupra mea soarta lumii? De la mine personal și de la fiecare în parte, se cere a fi bun creștin acolo unde este pus, cu implicarea împlinirii tuturor obligațiilor și a împlinirii Sfintei Evanghelii. Astăzi, poate avem doar un examen. Mulți vorbesc de un sfârșit apocaliptic; dar poate este doar un examen pentru noi! Oricum ar fi, ar trebui să fim mereu pregătiți de întâlnirea cu Dumnezeu-Judecător.

Să ne rugăm Domnului. Să ne rugăm unii pentru alții! ,,Căci cu Domnul mă voi izbăvi de ispită, şi cu Dumnezeul meu voi trece zidul”, zice psalmistul David. (Psalm 17, 32) Toate trec: important cum trecem noi prin ele! Nu suntem creați pentru a muri de tot, pentru nefericire, dar ni s-a dat posibilitatea, în absolut orice caz, împărtășindu-ne prin multe chipuri de Dumnezeu, să intrăm în fericirea Lui, care e: siguranță, liniște sufletească, credință puternică, nădejde nebiruită, rai în suflet, comuniune cu Creatorul, libertate, și toate acestea, în mijlocul diversității! 

Pace, rugăciune sfântă și bucurie tuturor!

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns