Avem nevoie de un restart. Toți care am auzit astăzi Evanghelia am primit a doua șansă

Închipuiți-vă că ați avea posibilitatea de a alege o viață nouă. De mâine. Te trezești dimineața ca după o moarte clinică și poți să o ia-i de la început. Te naști a doua oară. Îți mai dăruiește Dumnezeu o șansă.

Iată, acum doresc să vă spun mai mult: toți cei care ați auzit Evanghelia din Duminica numită ,,a Înfricoșatei Judecăți”, ați primit a două șansă. S-a citit recent, înainte de începerea Postului Învierii Domnului.

Am ascultat Evanghelia unde Dumnezeu ne descoperă cum ne va fi Judecata personală, a noastră a tuturor: conform faptelor noastre. Desigur că, auzind fragmentul sfânt, ne vedem în ceata celor care nu prea au fapte bune. Și, aceștia, sunt trimiși la pedeapsă. Pedeapsa, tristețea, boala, suferința, sunt legate de neomenie. Asta ne învață Domnul Iisus Hristos și ne îndeamnă: să fim plini de omenie cu cel de lîngă noi.

Dumnezeu nu ne va măsura măreția faptelor noastre, nici nu ne va compara cu alții, dar ni se va măsura posibilitatea și lucrarea conform posibilității fiecăruia. Nu se va măsura smerenia, intenția și străduința. Inima și conștiința vor fi mers înaintea noastră și ne vor pârî toate momentele vieții în care am simțit adevărul: binevoitor său rău făcător.

Dumnezeu ne cere să oferim din ce avem. Dumnezeu ne cere să iertăm. Domnul ne cere să împărțim cu cel care are mai puțin ca noi. Dumnezeu ne trimite să vizităm bolnavii. Nu ne spune să îi vindecăm, aceasta o face El, ne trimite să arătăm compasiune, empatie, milă și dragoste.

Astăzi, în plină pandemie, în deosebi fiind la începutului Postului Învierii, avem nevoie să ne resătăm. Domnul uită tot. Nu e ca noi. Spovedim și nu mai repetăm. Gaura rămasă din cuiul scos al păcatului o acoperim cu o faptă bună concretă. Cu mai multe fapte bune concrete. Și Domnul, Care s-a rugat pentru cei care L-au răstignit, ne iartă, ne primește, ne îmbrățișează și ne dăruiește inelul, ca simbol al reînfierii.

Boală este urmarea păcatului. Prostia e perseverența în patimi. Lipsa vindecării e lipsa pocăinței. Dar e atât de ușor să te pocăiești știind că Dumnezeu te așteaptă!

Dragi creștini, dragi prieteni, să (ne) dăm cu toții un restart. Vieții noastre și lumii. Dumnezeu l-a izgonit pe Adam din Rai, dar îndată ia pus la îndemână posibilitatea întoarcerii și recâștigării raiului pierdut. ,,Numai Dumnezeu ne poate salva din nebunia acestei lumi!” scria recent Preasfințitul Petru (Musteața). Să alergăm cu toții la El! Să ne deschidem toată ființa spre Domnul și să spunem, am greșit Doamne, dar sunt fiul Tău, primește-mă și mă miluiește! ,,Inimă curată zidește întru mine și Duh drept înnoiește întru cele dinăuntru ale mele. Nu mă lepăda pe mine de la Fața Ta și Duhul Tău Cel Sfânt nu-L lua de la mine. Dă-mi iarăși bucuria mântuirii Tale și cu Duh stăpânitor mă întărește” (Psalmul 50)

Doamne, ajută-mă să fac cele bune… Doamne dăruiește-mi hărnicie și post cu roade!

Cu toate că este un articol de învățătură a credinței, în baza Sfintei Evanghelii, la sfârșit de articol vă recomand desenul animat, ,,Sufletul” (rusă ,,Душа”, engleză ,,Soul”). Vă recomand să priviți acest film animat.

Să începeți a trăi viața cu mai multă bucurie, cu mai multă dragoste față de oameni și față de Dumnezeu, Dătătorul nostru de fericire! Să vă găsiți bucurii in lucruri simple, iar aceste lucruri simple, să facă parte din viața Dvs, ca niște trepte, spre Soare luminos!

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns