Astăzi pot – astăzi rabd. Astăzi pot – astăzi iert

Îmi spunea un Părinte duhovnicesc: ,,Dacă aș povesti tot din sufletul meu, mulți m-ar acuza de nebunie! Să observi răul care te înconjoară, să vezi pe față minciuna, să auzi bârfa, să înțelegi viclenia, să simți răutate asupra ta, să te minunezi cît de repede se pot schimba oamenii, din prieteni în dușmani și din buni în invidioși și la toate acestea să răspunzi cu blîndețe, bunătate și rugăciune, e o putere sufletească! E o nebunie pentru Hristos! E minune și e Harul lui Dumnezeu! Această nebunie te conduce în Rai!”

În toate să mergem cu credință. Să ai toată credința în Dumnezeul tău că va fi bine, nu ca tu fiind cel mai bun și ai merita, dar având Dumnezeul Cel mai Milostiv, Cel mai Bun și Însăși Bunătatea și Înțelepciunea.

Încrede-te în Domnul atât de tare încât să nu ai nici o frică, de nimic și de nici un om. 

Încrede-te atât de mult în Domnul, încât să nu ai de la oameni nici o așteptare și deci: nici o dezamăgire. Doar iubește oamenii: asta e porunca Domnului. 

Astăzi pot – astăzi rabd. Astăzi pot – astăzi iert. Astăzi pot să mă rog – astăzi mă rog. Astăzi pot să ajut – astăzi o fac. Mâine voi încerca să spun la fel. Pînă în ziua în care nu voi putea. Mâine nu voi putea face: nu voi face. Dar pentru ziua de astăzi și pentru ceasul cel de pe urmă, nădăjduiesc ca Dumnezeu să-mi dăruiască putere, înțelepciune și Har, să merg pe calea Evangheliei. 

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns