alege corect

alege corectCe o sa fie dacă?

Este o metodă foarte ingenioasă numită ,,pătratul Lui Decart”, pentru a te ajuta să iei o decizie corectă şi rapidă. Ca să găseşti soluţia într-un randament trebuie să răspunzi la patru întrebări după modelul de mai jos.

ucenic.info

  1. Ce o să fie dacă o să fac asta ? Ce plusuri sunt. Care vor fi eventualele efecte pozitive asupra mea, asupra celor din jur şi asupra lumii.
  2. Ce o să fie dacă nu o să fac asta ? totul o să rămînă aşa cum era. Ce plusuri vor fi din nerealizarea acestui fapt.
  3. Ce nu se va întîmpla dacă eu voi face aceasta ? Minusurile daca o să dobîndesc lucrul dorit!
  4. Ce nu se va întîmpla dacă eu nu voi face aceasta? Minusurile daca o să dobîndesc lucrul dorit! Aici trebuie o atenţie sporită deoarece creierul nostru este cam leneş, şi permanent încearcă să se apere şi i-a măsuri de autopăstrare. De accea, el va încerca să ignoreze repetarea operaţiei.

De ce acest exerciţiu este foarte efectiv?

Eficacitatea constă în faptul că într-o situaţie care necesită o decizie, noi deseori ne blocăm pe un singură poziţie: Ce o să fie dacă asta se întîmplă? Poate avem o frică, o simplă îngrijorare sau o insuficienţă.

Cu ajutorul acestui pătrat noi analizăm şi vedem aceeaşi situaţie din 4 părţi diferite. Aşa modul acesta provizoriu de gîndire, pus în aplicare, ne ajută să luăm o decizie echilibrată şi revelatoare.

 

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns