9 acțiuni altfel

Încă în 1936 scriitoarea americană Doroti Brand în cartea sa ,,Trezește-te la viață” a propus cîteva exerciții care te pot face mai ager.

Această gimnastică estenecesară pentru a te scoate din deprinderile de fiecare zi. Să-ți arate altă perspectivă, alte domenii în care ar trebui să reacționezi altfel, să creezi ceva nou.

Lucrul pe care îl faci în fiecare zi, ai putea să încerci să-l faci pe altă cale decît cea standartă.

Vă prezentăm 9 sfaturi bune de încercat, propuse de Doroti Brand.

  1. Petrecți o oră fără să vorbiți nimic, numai să răspundeți la întrebări concrete dar fără să creați impresia că sunteți întristat sau supărat. Fiți ca de obicei. Nu faceți observații și nu spuneți tot ce știți. Preferați tacere.
  2. 30 de minute gîndiți-vă numai la un singur lucru, fără să vă distrageți. Puteți începe cu 5 minute.
  3. 15 minute în zi întreține-ți o conversație fără să folosiți cuvintele ,,al meu, a mea, eu”
  4. Opriți-vă în prag, într-o sală mare plină cu oameni și meditînd apreciați dimensiunile
  5. Permite-ți ca noul Dvs cunoscut să vorbească numai despre el, fără să-i arătați acestea. Cu întrebări amabile întoarceți discuția pe plan liber fără ca el să fie intimidat.
  6. Încercați să vorbiți numai despre Dvs, fără să vă jăluiți, fără să învinuiți pe cineva, să nu vă lăudați și să nu plictisiți ascultătorul.
  7. Faceți un plan strict pentru două ore în zi și respectați-l întocmai.
  8. Puneți-vă 12 scopuri diferite, de exemplu: să mergi 20 km de acasă pe jos, să mergi pe jos 9sau să călătorești) 12 ore fără mîncare, să mîninci frumos în locuri neașteptate, să nu vorbești nimic o zi întreagă, fără numai a răspunde la întrebări, să vizitezi 3 bătrînele di localitatea ta, și altele.
  9. Ziua întreagă răspundeți numai cu ,,da” (în măsura adminisibilă decentă).

Aceste activități vă pot părea stranii, dar în realitate ele vă fac să vă cunoașteți mai bine și să luați decizii și hotărîri noi, în viața de zi cu zi a Dvs.

Deoarece bateria intelectuală ucenic.info este în duh creștin vreau să adaug la aceste acțiuni: încercați să faceți mai multe fapte bune, acelea pe care nu le-ați făcut pînă acum. Pe lîngă brain fitness o să fie și o curățire sufletească și îmbogățire duhovnicească.

Dealtfel orice acțiune pe care o faceți în viața de zi cu zi, trebuie să aibă suport  implicit ,,morala creștină”!

Sursa: https://www.adme.ru/svoboda-psihologiya/  traducere ucenic.info

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns