Minune se întîmplă în fiecare zi!

Minuni se întâmplă în jurul nostru în fiecare zi. Minune nu înseamnă doar atunci când se întîmplă un lucru deosebit, supranatural, la un nivel mondial. Iisus Hristos a făcut minuni cu scop sotereologic. Acestea trebuiau să ducă la mântuirea sufletului celui care se tămăduia sau a celor care erau de față la minune.

Pe parcursul istoriei, dar mai ales în scrierile aghiografe, în viețile sfinților, în pateric-uri, se întâlnesc foarte multe fapte minunate, neputincioase omului de rând, și în același timp, evidente pentru oamenii sfinți!

Pentru noi, cred, minune nu va însemna doar să putem muta munții, să oprim din rotație soarele, sau să facem să izvorască apă din stâncă. Pentru mine personal, o minune mare este să primesc ajutor minunat, atunci când am cea mai mare nevoie. Rânduirea și buna chivernisire a vieții, mai bine decât mine, o poate face doar Domnul și aceasta este minune. Să fii ajutat atunci când ai nevoie, când nu te mai poate ajuta nimeni, este o mai mare minune.

Sunt sigur că trăim în fiecare zi minuni! Dumnezeu poate și pedepsește în mod mai larg, la nivel de sat, oraș, țară, continent, fărădelegile strigătoare la Cer, dar ,,dreptul prin credință rămâne viu”! Omul care iubește legea Domnului, are ochi să vadă minuni dumnezeiești în fiecare zi!

preot Nicolai Boian

 

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...