31 de gânduri din suflet

 1. Rugăciunea soților unul pentru altul este cel mai frumos dar ce poate fi oferit în fiecare zi!
 2. Să ne facem profesori în rugăciune! De la o zi la alta să ne învățăm a ruga zicînd în gînd rugăciune! Să ne analizăm singuri și să observăm cît și cum ne rugăm! Este chemarea noastră! Este șansa noastră, pentru ,,a picura bucurie în inimă!”
 3. A iubi oamenii, înseamnă a accepta pe fiecare așa cum este el: indiferent de etnie, statut, fizic, orientare sexuală, gen, funcție, capacitate, inteligență, gust sau alt criteriu, cu singurul scop: de a Îl împărtăși pe Hristos, Cel pe Care Îl porți în sine!
 4. ,,Plăcerea este cauza păcatului” zice Sf. Marcu Ascetul. Cînd vom urî plăcerea atunci nu vom păcătui. Dorim să scăpăm de desfrânare dar iubim senzațiile, gîdilările, pornografia, îmbrăcămintea indecentă. Nu dorim să fim bețivi dar ne place să ne simțim tari; dorim sa fim sănătoși dar ne satisface îmbuibarea! 
  Pentru biruință trebuie să lucrezi asupra ta, să te învingi în fiecare zi, să reduci din plăcere înlocuind-o cu muncă și absitenență. Pentru unii poate ,,sună demodat”, dar e necesar și adevărat!
 5. Dragi prieteni, să nu uităm această rugăciune, în orice moment al vieții, în orice situație. Ea a făcut oamenii sfinți, a dus tîlhari în Rai, a scăpat drepții de cădere, ajută oamenii în orice necaz și îl descoperă pe Dumnezeu! ,,Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluește-mă, pe mine, păcătosul!” Să o spuneți rar, liniștit, cu smerenie, cu părere de rău pentru greșeli și cu nădejde că Hristos ne poate salva!
 6. De multe ori omul nu știe a aprecia corect valorile! Egoismul tine frații in ură, mîndria nu te lasă sa încerci, lacomia nu te lasă sa ajuți, cîrtirea și împietrirea nu e lasă să te rogi!
 7. În familiile unde părinții se iubesc cu adevărat, se nasc copii frumoși!
 8. Cîteodată nu trebuie să susții omul în durerea lui, să-l mîngîi, să-l întărești în gîndul lui, să-i confirmi durerea, dar trebuie să-i zici că nu e adevărată și reală durerea lui, că e altfel, că e mai bine, că mai este o față! ,,Purtați sarcinile unii altora și așa veți împlini legea lui Hristos”! (Biblia)
 9. Liniștea sufletească este cel mai bun medicament!
 10. Iertarea este o durere în inimă dar care aduce plăcere și împăcare interioară! Sprijiniți-o pe Dumnezeu! Veți reuși!
 11. Dacă copiii se ceartă între ei, problema nu este numai a copiilor, dar, mai ales, a părinților!
 12. Pe omul bun să nu te superi! Poate a avut un moment dificil!
 13. Poți să te simți singur și în mijlocul lumii, în sînul familiei, în cercul prietenilor, în centrul atenției, sau în alte tipuri de relații. 
 14. Hristos este esența fericirii! Nu bunătatea, morala, răbdarea, inteligența; banii, familia, succesele, biruințele, dar Hristos!
 15. Toți părinții își fac griji pentru copiii lor! Unde se duc, cu cine, ce fac!  Pentru a avea o certitudine că copiiilor le este bine și vor reuși, va îndemn: învățați copiii sa se roage! Atunci cînd vei ști că, copilul tău se roagă lui Dumnezeu, vei fi mai liniștit, mai împăcat, deoarece spunem cu credință: cel care este cu Dumnezeu, nu se pierde niciodată și Dumnezeu păzește căile lui, îi îndreaptă pașii și viața!
 16. Omul care merge la Biserică, care postește, niciodată nu trebuie să se îmbete, deoarece sloboade patimile cu care se luptă. Beția aprinde pornirile tainice și oferă prilejuri de a păcătui.
 17. Ajută, acolo unde ești, cîndva ai fost ajutat și tu!
 18. Cînd nu știi cum să te rogi, ce rugăciune să spui, mulțumește Domnului! Pentru viață, pentru soare, pentru familie, pentru lumină, pentru duminici!
 19. Multe necazuri neștiute si neîmplinite se abat asupra omului, dar suntem păziți, nevăzut, prin și pentru rugăciunile care se fac pentru noi! Se roagă cei dragi, părinții, sfinții!
  Dragi cititori, cereți rugăciuni unul de la altul și rugați-vă unul pentru altul!
 20. Închipuie-ți că ești un om cu o stropitoare. Nu poți stropi tot cîmpul, dar pe unde vei stropi, în urma ta va fi o cărare de flori! Nu poți să ajuți pe toată lumea, dar tu ajută-i pe cei din jurul tău și vei trăi în mijlocul grădinii cu flori!
 21. Auzi un sfat și-ți pare simplu, dar apoi ți-l aduci aminte!
 22. Vorbește de bine ,,credința” și vei simți puterea ei! Iar dacă o vorbești de rău, vei slăbi treptat în ea, apoi vei deveni jalnic, deoarece vei cîrti că, nu primești ajutor, de la Cel pe Care Îl hulești!
 23. Omul care se plînge des, cu timpul devine un om slab, cu puține realizări. Dar omul care învață să înfrunte viața, să treacă peste greutăți și să învețe zi de zi, cu timpul se călește, își face o bază și devine un înțelept, deoarece a valorificat experiența, a învățat automotivarea și și-a definit bine scopul!
 24. Copilul are cea mai mare nevoie: de iubire!
  Apoi cea mai mare investiție în el trebuie să fie educația! Să dăm copiilor, în primul rând: educație și iubire!
 25. Dragi prieteni, sa învățăm a ne bucura! Capacitatea de a găsi momente și motive de bucurie este una binecuvântată și este un dar de la Dumnezeu!
  Fiți mereu cu prezența Domnului în gînd și atunci bucuria vă va căuta ea, și va dori sa fie cu Dvs! Vă doresc bucurii la umbra lui Hristos!
 26. Lipsa bucuriei este incapacitatea de a suferi  împreună cu cel de lîngă tine! Greu de crezut dar adevărat!
 27. Aș da frumuseții patru măsuri: exterior, interior, mijloc de îndeplinire și rezultate!
 28. Încercați mereu dragi cititori, să dați o putere sufletului de a merge totdeauna cu capul sus, cu sufletul împăcat, cu putere în inimă, cu încredere în Dumnezeu-El toate le știe și are grijă de toate și de toți! Fiți optimiști, cu credință și nădejde!
 29. Acestea sunt cele mai mari ispite ale Omului:  să fie ce nu este, să pară ce nu este și să aibă ce nu-i aparține: Omul este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Chipul îl are, asemănărea trebuie să ajungă!
 30. Ți se pare că punctul cel mai înalt al iubirii a fost cînd te-ai căsătorit, dar să știi că, abia de atunci, cînd ai întemeiat familia, iubirea începe a crește cu adevărat!
 31. Observă în viață darurile și bunătățile ,,pe care le ai” și nu pe cele care nu le ai! Așa vei deveni mai fericit!

 

preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns