30 de gînduri de Duminică!

 1. Fapta bună trebuie să includă și mijlocul bun și scopul bun.
 2. E un lucru frumos să auzi glasul îngerului tău! Deschide fereastra inimii că îngerul tău vine încărcat cu multe daruri!
 3. După dragostea pe care ne-o arată Dumnezeu față de noi, suntem cu toți absolut egali în fața Lui, dar după dragostea pe care o arătăm noi prin fapte Domnului, suntem diferiți.
 4. Prietenia nu se măsoară în timp dar în rugăciunea către Dumnezeu, grija și respectul unul pentru celălalt!
 5. Cei mai frumoși îngeri duc la Cer rugăciunile Mamelor!
 6. Omul care acceptă că a greșit, greșește sau poate greși și el, iartă!
 7. Plăcerea principală trebuie să aparțină inimii, sufletului și nu trupului.
 8. Ascultarea de Dumnezeu este o cauză și o garanție a continuității vieții veșnice.
 9. Sunt multe greutăți materiale în ziua de astăzi, și nu e din cauza dorinței să fii cel mai bogat dar că să ai necesarul. Și de cele mai multe ori, Minunea devine cea mai bună soluție. Mulțumesc Doamne pentru minunile din fiecare zi!
 10. Prietenește, poți să te bucuri cu adevărat, numai cu un om fără invidie.
 11. Cel mai puternic om e acela care nu e robit de nimic!
 12. Nu pierde nădejdea Omule, Dumnezeu este cel mai bun prieten al tău și veghează asupra ta!
 13. În grija față de oameni se vede dragostea față de Dumnezeu!
 14. Să ne rugăm în Biserică! În Biserică sfinții: pictați pe icoane, pereți, pomeniți la slujbe și toți sfinții, știuți și neștiuți, devin împeună-rugători și mijlocitori pentru Dvs, în fața Tatălui Ceresc!
 15. Lumea iubește sfinții numai după moartea lor! ,,Lumea” nu iubește smerenia, dragostea, jertfa, sărăcia, nebunia pentru Hristos! Dar pînă la urmă acestea cuceresc și o bună parte din oameni caută cu sete oameni sfinți și se bucură de găsirea lor!
 16. Cea mai frumoasă dragoste între tineri se întărește și desăvîrșește prin întemeirea unei familii nu prin sex!
 17. Curățenia trupească împletită cu curățenia inimii devine cea mai frumoasă cămară a sufletului care încape pe Dumnezeu!
 18. Fecioarele sunt poadoabe ale societății iar fecioarele înțelepte sunt podoabe ale sfințeniei.
 19. Schimbare spre bine se poate produce atunci cînd: vezi că poți fi mai bun, vrei să fii mai bun, faci ceva ca să fii mai bun și ai un sprijin care te poate face mai bun! În primele trei cazuri totul depinde de tine, iar sprijinul cel mai bun îl găsești în Dumnezeu!
 20. Pentru cei ce ,,în curăţie şi în viaţă cinstită vieţuiesc” se roagă întreaga Biserică Ortodoxă Universală continuu!
 21. Credința pe care o are un om trebuie să aibă două aspecte importante: să fie lucrătoare, vie, vădită și al doilea moment, să aibă o bază puternică, să existe un obiect, persoană a credinței, iar cel mai solid și adevărat fundament al credinței este Dumnezeu.
 22. Bunătatea este cel mai bun învățător!
 23. Crucea include în același timp, și suferință dar și biruință, și răstignire dar și Înviere!
 24. Nu contează ce ai reușit în viață să ai sau să faci, așa cum nu este important nici ce nu ai reușit să devii sau să stăpînești, contează cu adevărat: încotro te îndrepți, în ce direcție este întreptată mintea și cui aparține inima ta!
 25. Timpul nu vindecă, el ascunde. Timpul nu adună prieteni și nu îți face dușmani. El nu vindecă boala și nu alungă tristețea. Timpul nu înmulțește dragostea, și nu scade încrederea, el nu îți oferă bogății și nici nu te face sărac. Toate acestea le fac faptele personale!
 26. Dumnezeu este Cel care ne așteaptă la capătul fiecarei acțiuni, la sfârșitul fiecare zile, la capătul fiecarei secunde!
 27. Numai intențiile și străduințele care sunt curate sunt scară de aur pentru faptele cele bune, spre Împărăția lui Dumnezeu!
 28. Cînd nu mai ai putere să mulțumești, (de) atunci e cel mai greu.
 29. Dacă judeci cazi, dacă observi te păzești!
 30. Învață pentru a cunoaște. Cunoaște pentru ca să înțelegi. Înțelege, ca să poți face. Acționează dacă vrei să reușești.

preot Boian Nicolai

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns