19 Sfaturi practice, mult de folos, pentru o stare liniștită în lumea de astăzi !

 1. Fii mulțumit! Nu fi iritat.
 2. Fii credincios! Fii credincios familiei tale, prietenilor tăi, țării tale, credinței tale, Dumnezeului tău.
 3. Fii disciplinat! Disciplina este cea mai bună motivație.
 4. Roagă-te. Dimineața, seara, în drum, înainte de culcare, în rutieră sau la volan, aduți aminte de Dumnezeu, și El numaidecît își va aduce aminte de tine!
 5. Liniștește-te! Totul va fi bine. Păstrează-ți calmul și nu-ți pierde capacitatea maximă de gîndire și acțiune mîniindu-te sau îngrijorîndu-te peste măsură. Nu pierdea liniștea ta interioară.
 6. Începe ziua cu o frază de bucurie! Îndată cum te ridici din pat spune ,,Mulțumesc Doamne pentru toate!”
 7. Nu te enerva. Pe stradă, la semafor, la serviciu, cu cei mari, cu cei mai mici. Ești mai bun ca ei? Arată-le prin cumpătare și argumente practice. Susține-i deoaerece ești mai bun și mai puternic! Ești mai rău sau mai slab ? Pleacă-te și data viitoare fii mai bun!
 8. Nu deranja pe alții! Nu produce nervi altora! Se întîmplă ca atunci cînd cineva nu respectă anumite reguli, devine indiferent, se simte unic, și poate apăsa moral pe cineva din jurul lui, dar apoi această acțiune este bumerang. Este cert faptul că poate fi și el în locul altcuiva. Străduiește-te să nu deranjezi pe nimeni!
 9. Ai credință în Dumnezeu! El toate le știe și pe toate le rînduiește după marea Sa Înțelepciune. Tu ești la fel de important pentru Dumnezeu. El are grijă și de tine! Dumnezeu te iubește!
 10. Fii organizat! Un plan prestabilit te ajută să cîștigi timp și nervi. Reușești activități mai bogate într-un timp mai scurt și îți rămîne mai mult timp liber.
 11. Fii amabil! Amabilitatea de multe ori este o reclamă a ta !
 12. Bucură pe alții! Ajută-i cu ce poți! …cedează trecerea, ajută un bătrîn, un copil, un nevoiaș, un sărac … nici nu știi cît de mult ți se va umple sufletul de bucurie, mulțumire și pace.
 13. Respectă regulamentul rutier.
 14. Fii curat! Cînd ești curat și îngrijit ai o senzație de libertate și putere în plus.
 15. Fii optimist! Niciodată nu-ți pierde nădejdea. O problemă dacă se rezolvă, nu merită să te îngrijorezi prea tare pentru ea, dacă nu se rezolvă, atunci nu merită îngrijorarea!
 16. Fă o plimbare în aer liber zilnic! Aerul proaspăt bucură organismul! Nu fi grăbit. Savurează orice din jurul tău.
 17. Fii în pace cu familia ta! Dacă în familia ta va domina pacea, toată lumea-ți va părea mult mai frumoasă!
 18. Găsește un sens vieții tale! Dă un sens plin de viață gîndurilor și faptelor tale. Mergi cu încredere spre el. Fă toate pentru Înviere!
 19. Viața este frumoasă! Privește-o!

Preot Nicolai Boian

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

You may also like...

Lasă un răspuns